share

Γλυκιά τάρτα με τυρί και μύρτιλα

από
Γλυκιά τάρτα με τυρί και μύρτιλα

Ο τελευταίος μήνας κύλησε βασανιστικά λόγω ζέστης και διάφορων άλλων προβλημάτων.

Όμως πρέπει να αλλάξω διάθεση για να προχωρήσω.

Με την παρουσία μου εδώ κάτι γίνεται καλύτερο, αν λείψει κι αυτό χάθηκα.

Είχα επιπλέον υποχρέωση να φτιάξω γλυκό, ήδη πέρασε μια γιορτή και ακολουθούν δυο ακόμη.

Για όλους λοιπόν μικρούς και μεγάλους να σας κεράσω αυτή την τάρτα με μύρτιλα μιας και τώρα είναι στην εποχή τους, θυμήθηκα σήμερα την επίσκεψη μας πριν χρόνια σε κτήμα φίλου στην Εύβοια.

Βέβαια μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο φρούτο όπως κεράσια, φράουλες ή και βύσσινα σε γλυκό.

Γλυκιά τάρτα με τυρί και μύρτιλα

Εξοπλισμός

  • Ταρτιέρα με διαστάσεις 35 x 12 η ταρτιέρα με διάμετρο 22 εκατοστά

Συστατικά
  

Για τη ζύμη

  • 50 γρ καρύδια πεκάν ελαφρά καβουρντισμένα
  • 3 κουτ. σούπας ζαχαρη άχνη
  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
  • 75 γρ βούτυρο παγωμένο
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση

  • 250 γρ ανθότυρο
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ μέλι ανθέων
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 240 γρ φρέσκα μύρτιλα
  • μέλι για το σερβίρισμα

Διαδικασία
 

  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τα καρύδια και τα τρίβουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο. Χτυπάμε να πάρουμε ένα μείγμα που θα μοιάζει με ψίχουλα.
    Προσθέτουμε το αυγό και με τα χέρια μας πλάθουμε ελαφρά σε μια ζύμη.
    Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε στην ταρτιέρα με τα χέρια μας ή με μικρό πλαστράκι (δείτε στη φωτογραφία) Τρυπάμε με ένα πιρούνι,
    Τη σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε από πάνω φασόλια ή μπίλιες ψησίματος. Τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 15 λεπτά.
    Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε ακόμη 5 λεπτά.
    Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Όταν η βάση έχει κρυώσει ετοιμάζουμε τη γέμιση.
    Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα κουζίνας να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια της ζύμης ομοιόμορφα.
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα τα μύρτιλα.
    Τα μοιράζουμε πάνω από το μείγμα τυριού – γιαουρτιού και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε με επιπλέον μέλι στην επιφάνεια αν θέλουμε.

Σημειώσεις

Αντί του ανθότυρου μπορούμε να βάλουμε ρικότα ή μασκαρπόνε ανάλογα τι μπορούμε να βρούμε. 
Αντί πεκάν μπορούμε να βάλουμε καρύδια κοινά. Προτίμησα τα πεκάν γιατί ήταν διαθέσιμα στο σπίτι. 
Αν βάλετε βύσσινα προτιμήστε σε γλυκό. 
Περισσότερες συνταγές με μύρτιλα μπορείτε να δείτε εδώ
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode