Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα cranberry το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά
πατώντας τα cranberry ελαφρά να βγάλουν τους χυμούς τους.
Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και βράζουμε ακόμη 3-4 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Τα στραγγίζουμε σε ψιλό σουρωτήρι κρατώντας σε ένα άλλο μπολ τον πολτό των φρούτων.
Φιλτράρουμε το υγρό περνώντας το από μουσελίνα και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Αποθηκεύουμε σε ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε ή να το προσφέρουμε.
Για να το σερβίρουμε αραιώνουμε με νερό ή ανθρακούχο νερό 1 μέρος του σιροπιού με 4 μέρη νερό.
Προσθέτουμε επιπλέον παγάκια αν το επιθυμούμε.