Πάμε πάλι στα εορταστικά. Μια πρόταση που θα μπορούμε να προσθέσουμε στα σπιτικά μας δωράκια ή να απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας μετά από ένα γεύμα ή συνοδεύοντας ένα γλυκό.
Αν δεν μπορούμε να βρούμε cranberry ίσως κάποια άλλα κόκκινα φρούτα, αυτά του ψυγείου, θα δώσουν χρώμα και άρωμα σε αυτό το σιρόπι ή την κόκκινη λεμονάδα θα έλεγα μιας και η παρουσία του λεμονιού είναι καλά αισθητή.
Γλυκόπιοτo σιρόπι με cranberry και λεμόνια
1200 ml
Συστατικά
- 900 γρ cranberry κατεψυγμένα
- 800 γρ ζάχαρη
- 4 λεμόνια ξύσμα και χυμό
- 900 ml νερό
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα cranberry το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά πατώντας τα cranberry ελαφρά να βγάλουν τους χυμούς τους. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και βράζουμε ακόμη 3-4 λεπτά.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Τα στραγγίζουμε σε ψιλό σουρωτήρι κρατώντας σε ένα άλλο μπολ τον πολτό των φρούτων.
- Φιλτράρουμε το υγρό περνώντας το από μουσελίνα και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
- Αποθηκεύουμε σε ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε ή να το προσφέρουμε.
- Για να το σερβίρουμε αραιώνουμε με νερό ή ανθρακούχο νερό 1 μέρος του σιροπιού με 4 μέρη νερό. Προσθέτουμε επιπλέον παγάκια αν το επιθυμούμε.
Σημειώσεις
Τον πολτό από τα cranberry θα τον κάνω μια σάλτσα για κάποιο εορταστικό πιάτο.
Cranberry κατεψυγμένα θα βρείτε σε καταστήματα με Πολωνικά ή Ρωσικά προϊόντα.