Στον κάδο του μίξερ βάζουμε μια κουταλιά σούπας από το αλεύρι τη μαγιά τη ζάχαρη και 2-3 κουτ. σούπας νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Κοσκινίζουμε τα άλευρα και τα προσθέτουμε στον κάδο μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα το καρδάμωμο και το νερό.Ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμηΑν δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη. Ίσως να χρειαστεί η προσθήκη μικρής ποσότητας επιπλέον νερού.
Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια με μαχαίρι και τα προσθέτουμε στη ζύμη μαζί με το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα φιστίκια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε επιφάνεια εργασίας για να μπορέσουμε να την επεξεργαστούμε. Μοιράζουμε στη μέση.
Λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 24 εκατοστά.Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε ένα στρογγυλό κομμάτι ίσο με την βάση του ταψιού και το τοποθετούμε μέσα σε αυτό.
Κόβουμε το μισό από το άλλο κομμάτι και φτιάχνουμε ένα κορδόνι λεπτό και το τοποθετούμε περιμετρικά του ταψιού.
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τα αραδιάζουμε πάνω σε όλο το ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε να φουσκώσει.Αλείφουμε με λίγο γάλα και αν θέλουμε δημιουργούμε ένα μικρό σχεδιάκι σε κάθε μπαλάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 35 έως 40 λεπτά. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει έντονο χρώμα η επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε διακοσμούμε.
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φιστίκια με καρύδια.