Επιστροφή

Ζελέ από φραγκοστάφυλα

1 βαζάκι μικρό

Συστατικά
  

  • 300 γρ φραγκοστάφυλα
  • 200 ml νερό
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανου
  • 120 γρ ζάχαρη

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα φραγκοστάφυλα από τα κοτσανάκια τους, τα πλένουμε και τα τοποθετούμε σε μικρή κατσαρόλα με το νερό και το δεντρολίβανο. Βράζουμε για 20 λεπτά πατώντας τα περιοδικά με κουτάλα του πουρέ να λιώσουν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τα μεταφέρουμε σε τουλπάνι τοποθετημένο πάνω από μικρή κατσαρόλα ή σε ειδική συσκευή στραγγίσματος και αφήνουμε αρκετά ώρα να στραγγίσουν. Στο τέλος πιέζουμε το τουλπάνι ώστε να πάρουμε όλο το ζουμί.
  • Μετράμε το ζουμί και προσθέτουμε ζάχαρη. Το δικό μου ήταν 200 ml και πρόσθεσα 120γρ ζάχαρη.
  • Βράζουμε μέχρι να δέσει και να πάρουμε ένα μείγμα πολύ πιο πυκνό από μαρμελάδα. Μην ξεχνάτε ότι τα φραγκοστάφυλα έχουν πολύ πηκτίνη και ο χρόνος βρασμού είναι μικρός σε σχέση με άλλα φρούτα.
  • Μεταφέρουμε το ζελέ σε αποστειρωμένο βάζο και κλείνουμε καλά.
  • Συνοδεύουμε τυριά, αλλαντικά, ψητά κρύα κρέατα ή και ψάρια.

Σημειώσεις

Η διαδικασία βρασίματος στραγγίσματος μπορεί να ακολουθηθεί και για μαρμελάδα για όσους δεν τους αρέσει  η ύπαρξη των σπόρων του φρούτου.