Επιστροφή

Ζελέ ροδιού

6 βάζα των 200γρ

Συστατικά
  

  • 1 λίτρο χυμό ροδιού
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 125 ml πηκτίνη μήλου
  • χυμό από δυο λεμόνια

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε τα ρόδια και τα στύβουμε στο στύφτη πορτοκαλιού ή παίρνουμε τα σπόρια από ρόδια και τα βάζουμε σε αποχυμωτή.
  • Περνάμε το χυμό από πυκνό σουρωτήρι καλύτερα μαζί με τουλπάνι.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό με τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την υγρή πηκτίνη μήλου και το χυμό λεμονιών και βράζουμε μέχρι να δέσει το ζελέ. Έλεγχος με θερμόμετρο 105 βαθμοί.
  • Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά. Γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα και τα αφήνουμε για 24 ώρες.

Σημειώσεις

Η πηκτίνη που πρόσθεσα είναι σε υγρή μορφή την έχω φέρει από το εξωτερικό και ήθελα να δοκιμάσω τη συμπεριφορά της. Ίσως υπάρχει και εδώ σε διαδικτυακά καταστήματα.
Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας πηκτίνη μήλου και να την αποθηκεύσουμε σε βαζάκια είναι στα επόμενα άμεσα σχέδια μου.
Αντί για την πηκτίνη μήλου  μπορούμε να προσθέσουμε άγαρ άγαρ ή την πηκτίνη που υπάρχει σε φακελάκια στα Σούπερ Μάρκετ.