share

Ζελέ ροδιού

από
Ζελέ ροδιού

Το Ρόδι σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας,  είναι πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν υγεία και ευεξία.Πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές  ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες.

Το αγαπώ αυτό το φρούτο μου αρέσει να φωτογραφίζω τα δέντρα με τους καρπούς του αλλά και με τα άνθη του όταν το προλαβαίνω.

Αυτές της φωτογραφίας η μια είναι στα βόρεια και η άλλη στα νότια.

img_2459

img_9885

 

Στο χωριό θυμάμαι μια μικρή ροδιά στην άκρη ενός κήπου, δυστυχώς δεν υπάρχει πια.

Έχω όμως την τύχη κάθε χρόνο να φτάνουν σε μένα πολλά ρόδια και εγώ με τη σειρά μου να παίζω με τους καρπούς τους.

Κάθε χρόνο φτιάχνω μαρμελάδα μαζί με κυδώνι, πέρσι έφτιαξα ένα καταπληκτικό σιρόπι και φέτος έχω βάλει να γίνεται λικέρ έφτιαξα μια μικρή ποσότητα κυδώνι ρόδι με στέβια και τώρα έγινε αυτό το ζελέ.

Βέβαια δε σταματώ στη ζαχαροπλαστική το έχω εντάξει και στους μαγειρικούς  μου πειραματισμούς, σε σαλάτες κρέατα και άλλα.

Ζελέ ροδιού

6 βάζα των 200γρ

Συστατικά
  

  • 1 λίτρο χυμό ροδιού
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 125 ml πηκτίνη μήλου
  • χυμό από δυο λεμόνια

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα ρόδια και τα στύβουμε στο στύφτη πορτοκαλιού ή παίρνουμε τα σπόρια από ρόδια και τα βάζουμε σε αποχυμωτή.
  • Περνάμε το χυμό από πυκνό σουρωτήρι καλύτερα μαζί με τουλπάνι.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό με τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την υγρή πηκτίνη μήλου και το χυμό λεμονιών και βράζουμε μέχρι να δέσει το ζελέ. Έλεγχος με θερμόμετρο 105 βαθμοί.
  • Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά. Γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα και τα αφήνουμε για 24 ώρες.

Σημειώσεις

Η πηκτίνη που πρόσθεσα είναι σε υγρή μορφή την έχω φέρει από το εξωτερικό και ήθελα να δοκιμάσω τη συμπεριφορά της. Ίσως υπάρχει και εδώ σε διαδικτυακά καταστήματα.
Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας πηκτίνη μήλου και να την αποθηκεύσουμε σε βαζάκια είναι στα επόμενα άμεσα σχέδια μου.
Αντί για την πηκτίνη μήλου  μπορούμε να προσθέσουμε άγαρ άγαρ ή την πηκτίνη που υπάρχει σε φακελάκια στα Σούπερ Μάρκετ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode