Επιστροφή

Ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο, καρύδια και μπλε τυρί

Συστατικά
  

  • Το μισό από ένα μέτριο κόκκινο λάχανο χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα και λεπτοκομμένες φέτες
  • 1 ξινόμηλο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 50 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 50 γρ μπλε τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το λάχανο από τα χοντρά κοτσάνια και το κόβουμε με μαντολίνο ή με μαχαίρι.
  • Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το καθαρίζουμε. Κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε επίσης σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρντίζουμε ελαφρά τα καρύδια. Προσοχή να μην καούν.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το λάχανο και το μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το ξύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε τα πορτοκάλια, μήλα και καρύδια, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα κομμάτια του τυριού.

Σημειώσεις

Με αυτή τη σαλάτα μπορούμε να συνοδεύσουμε χοιρινό ψητό ή και γαλοπούλα ψητή με κάστανα.
Μπορείτε να δείτε ακόμη μια ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο όπως συνόδευσε ένα εορταστικό πιάτο παλιότερα