share

Ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο, καρύδια και μπλε τυρί

από
Ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο, καρύδια και μπλε τυρί

Αν και είμαι πολύ κουρασμένη δεν σταματώ, να διαβάζω βιβλία, να ξεφυλλίζω εορταστικά περιοδικά που έφτασαν πριν λίγες μέρες από Λονδίνο, να πειραματίζομαι με εορταστικές συνταγές.

Δεν ξέρω αν τελικά θα μαγειρέψω για εορταστικά γεύματα, οπότε σκέφτηκα να φτιάξω ότι μου αρέσει τώρα, άλλωστε κατά τη δική μου άποψη, γιορτάζει κάποιος όταν είναι καλά και έχει διάθεση και όχι όποτε πρέπει.

Έτσι από σήμερα αρχίζω να γράφω ότι δοκιμάζω “γιορτάζοντας”

Ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο, καρύδια και μπλε τυρί

Συστατικά
  

  • Το μισό από ένα μέτριο κόκκινο λάχανο χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα και λεπτοκομμένες φέτες
  • 1 ξινόμηλο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 50 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 50 γρ μπλε τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το λάχανο από τα χοντρά κοτσάνια και το κόβουμε με μαντολίνο ή με μαχαίρι.
  • Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το καθαρίζουμε. Κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε επίσης σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρντίζουμε ελαφρά τα καρύδια. Προσοχή να μην καούν.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το λάχανο και το μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το ξύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε τα πορτοκάλια, μήλα και καρύδια, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα κομμάτια του τυριού.

Σημειώσεις

Με αυτή τη σαλάτα μπορούμε να συνοδεύσουμε χοιρινό ψητό ή και γαλοπούλα ψητή με κάστανα.
Μπορείτε να δείτε ακόμη μια ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο όπως συνόδευσε ένα εορταστικό πιάτο παλιότερα
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Μαριάννα
    • 28 Νοεμβρίου 2016
    Απάντηση

    Είχα φτιάξει κάποια χρονιά τα Χριστούγεννα τέτοια σαλάτα και άρεσε σε όλους.
    Δεν θυμάμαι εάν είχα βάλει και το πορτοκάλι ή μόνο το μήλο.
    Καλή εβδομάδα, Ξανθή μου!

    • Penelope
    • 28 Νοεμβρίου 2016
    Απάντηση

    Το συνηθίζουν το μαγειρεμένο κόκκινο λάχανο οι βόρειες χώρες, αλλά και η προσθήκη όλων των υπόλοιπων υλικών σε οδηγούν σε ωραίο αποτέλεσμα Ξανθή.
    Προσωπικά εύχομαι να γίνουν τα πράγματα όπως τα θες για τις φετινές γιορτές σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode