Επιστροφή

Ζυμαρικά με Ιταλικό λουκάνικο salsicca

Συστατικά
  

  • 2 μικρά λουκάνικα salsicca
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 30 ml κρασί λευκό
  • 80 γρ σάλτσα ντομάτας ή δυο μικρές ντομάτες τριμμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ mafaldine ή κάποιο άλλο ζυμαρικό
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα προαιρετικό

Διαδικασία
 

  • Αφαιρούμε το εξωτερικό έντερο από το λουκάνικο.
    Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε το λουκάνικο κομματιάζοντας το και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια.
    Με μια ξύλινη κουτάλα σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να διαλυθεί σαν χοντροκομμένος κιμάς και να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 -20 λεπτά.
  • Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με τη σάλτσα του λουκάνικου και αν θέλουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Συνοδεύουμε με μια σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί από αυτό που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα .