Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκα τον αγαπημένο φίλο Σπύρο “μάγο” της ζύμης και της πίτσας.
Ανταλλάξαμε ιδέες και προϊόντα. Εγώ του πήγα κέτσαπ που τη λατρεύουν τα παιδιά του κι εκείνος μου έδωσε ζυμάρι πίτσας (που έφτιαξα την πίτσα με αχλάδι), δυο λουκάνικα salsicca και ένα πακέτο Ιταλικά ζυμαρικά mafaldine.
Αυτά τα ζυμαρικά τα έχω βρει και παλιότερα και είχα φτιάξει ένα πιάτο με σπαράγγια και γαρίδες ίσως και κάτι άλλο που δεν έχει καταγραφεί εδώ.
Το λουκάνικο όμως για πρώτη φορά φτάνει στα χέρια μου και ακολούθησα κάποιες οδηγίες που μου είπε ο Σπύρος για το χειρισμό του.
Με αυτά τα προϊόντα στα χέρια μου το Σάββατο μετά από μια εκδήλωση για τον Ιταλικό πολιτισμό και την κουζίνα της Ιταλίας ήρθα σπίτι και μέσα σε μισή ώρα είχα έτοιμο ένα νοστιμότατο πιάτο.
Στα απλά πράγματα είναι τα ωραία, δοκιμάστε το.
Αν δεν βρείτε αυτό το λουκάνικο, ένα πικάντικο Ελληνικό μια χαρά θα ταιριάξει και με όποιο ζυμαρικό έχετε πρόχειρο.

Ζυμαρικά με Ιταλικό λουκάνικο salsicca
Συστατικά
- 2 μικρά λουκάνικα salsicca
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 30 ml κρασί λευκό
- 80 γρ σάλτσα ντομάτας ή δυο μικρές ντομάτες τριμμένες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ mafaldine ή κάποιο άλλο ζυμαρικό
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα προαιρετικό
Διαδικασία
- Αφαιρούμε το εξωτερικό έντερο από το λουκάνικο. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε το λουκάνικο κομματιάζοντας το και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια.Με μια ξύλινη κουτάλα σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να διαλυθεί σαν χοντροκομμένος κιμάς και να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 -20 λεπτά.
- Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με τη σάλτσα του λουκάνικου και αν θέλουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
- Συνοδεύουμε με μια σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί από αυτό που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα .