Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο του πακέτου.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο πλένουμε τα φύλλα βασιλικού και μαϊντανού και τα στεγνώνουμε με πετσέτα.
Όσο τα ζυμαρικά βράζουν βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά για τη σάλτσα και χτυπάμε δυνατά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά και την σάλτσα αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλουμε και επιπλέον φύλλα μαϊντανού.