Είναι εκείνα τα βράδια που προσπαθείς να φας μόνο φρούτο και τσουπ μια φωτογραφία φτάνει στο κινητό με το φαγητό που τρώνε τα παιδιά σου. Πιστέψτε με αυτό από τη μια είναι βασανιστικό κι από την άλλη είναι ευτυχία.
Είναι τρόπος επικοινωνίας, είναι ιδέες για το τι θα μαγειρέψεις εσύ την άλλη μέρα, μιας και οι φωτογραφίες τις περισσότερες φορές συνοδεύονται και με τη συνταγή τους, είναι χαρά για τις δημιουργίες τους.
Απλά πιάτα νόστιμα και σπιτικά.
Πάμε λοιπόν για τα ζυμαρικά της εβδομάδας, αυτή τη φορά εγώ έβαλα πένες, μιας και δοκιμάζω τα νέα μου αποκτήματα, ζυμαρικά “la Molisana”
Ζυμαρικά με σάλτσα από αβοκάντο, βασιλικό και μαϊντανό
2 άτομα
Συστατικά
Για τη σάλτσα αβοκάντο
- 1 αβοκάντο περίπου 200γρ
- 1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
- 1 χούφτα φύλλα μαϊντανού
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
Για τα ζυμαρικά
- 1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
- 1-2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 250 γρ πένες ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλετε
- 200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
Οδηγίες
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο του πακέτου.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο πλένουμε τα φύλλα βασιλικού και μαϊντανού και τα στεγνώνουμε με πετσέτα.
- Όσο τα ζυμαρικά βράζουν βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά για τη σάλτσα και χτυπάμε δυνατά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά και την σάλτσα αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλουμε και επιπλέον φύλλα μαϊντανού.