Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα σκληρά τους μέρη και τα κόβουμε στη μέση. Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μεγάλα καρέ.
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με την αναφερόμενη ώρα βρασμού του πακέτου, αλλά μειώνοντας κατά ένα λεπτό το χρόνο. Στο τελευταίο λεπτό του προγραμματισμένου χρόνου προσθέτουμε τα σπαράγγια.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι μεγάλο σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με μια λαβίδα στο τηγάνι μαζί με τα σπαράγγια και λίγο από το νερό που έβρασαν.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τη κρέμα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το μισό μάραθο. Δένουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Προσθέτουμε στο πιάτο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον ψιλοκομμένο μάραθο.
Σημειώσεις
* Τα ζυμαρικά μπορούν να είναι όποια άλλα έχετε στο ντουλάπι σας.** Αντί αυτής της κρέμας μπορούμε να βάλουμε ένα γιαούρτι, θα προτιμούσα κατσικίσιο. Το πόση ώρα θα βράσετε τα ζυμαρικά πέραν της προτεινόμενης είναι και μια επιλογή προσωπική, πολλοί τα θέλουν πολύ al dente ενώ άλλοι βρασμένα καλά, δοκιμάστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να δείτε και τις άλλες προτάσεις μου με προσθήκη μόνο σπαράγγια ή μόνο γαρίδες δείτε εδώ και εδώ.