Παλιότερα είχα προσθέσει σε πιάτα με ζυμαρικά σπαράγγια ή γαρίδες, όχι όμως και τα δυο μαζί.
Από τις βόλτες μου στα περιοδικά και βιβλία, άλλο πράγμα το έντυπο μέσο, είδα ότι είχα βάλει σελιδοδείκτη σε μια συνταγή με λαζάνια σπαράγγια και γαρίδες.
Έτυχε και βρήκα σπαράγγια, αγόρασα και γαρίδες και ότι άλλο ήταν απαραίτητο και χτες αυτό ήταν το γεύμα μου, εύκολο και απλό.
Σκέφτομαι να εντάξω μια άλλη κατηγορία στο ευρετήριο της σελίδας, αυτή της “τελευταίας στιγμής” που μέσα σε λίγη ώρα έχουμε ένα νόστιμο πιάτο στο τραπέζι μας, αρκεί να είμαστε οργανωτικοί στα ψώνια μας, εσείς τι λέτε;;
Ζυμαρικά με σπαράγγια και γαρίδες
2 πιάτα
Συστατικά
- 180 γρ mafaldine *
- 100 γρ σπαράγγια βάρος καθαρισμένων
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 130 γρ γαρίδες μικρές καθαρισμένες βάρος κατεψυγμένες
- 2 κουτ. σούπας sour cream **
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- μάραθο ή άνιθο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα σκληρά τους μέρη και τα κόβουμε στη μέση. Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μεγάλα καρέ.
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με την αναφερόμενη ώρα βρασμού του πακέτου, αλλά μειώνοντας κατά ένα λεπτό το χρόνο. Στο τελευταίο λεπτό του προγραμματισμένου χρόνου προσθέτουμε τα σπαράγγια.
- Παράλληλα σε ένα τηγάνι μεγάλο σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με μια λαβίδα στο τηγάνι μαζί με τα σπαράγγια και λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τη κρέμα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το μισό μάραθο. Δένουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
- Προσθέτουμε στο πιάτο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον ψιλοκομμένο μάραθο.
Σημειώσεις
* Τα ζυμαρικά μπορούν να είναι όποια άλλα έχετε στο ντουλάπι σας.
** Αντί αυτής της κρέμας μπορούμε να βάλουμε ένα γιαούρτι, θα προτιμούσα κατσικίσιο.
Το πόση ώρα θα βράσετε τα ζυμαρικά πέραν της προτεινόμενης είναι και μια επιλογή προσωπική, πολλοί τα θέλουν πολύ al dente ενώ άλλοι βρασμένα καλά, δοκιμάστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Για να δείτε και τις άλλες προτάσεις μου με προσθήκη μόνο σπαράγγια ή μόνο γαρίδες δείτε εδώ και εδώ.
Ωραίο μου ακούγεται….δεν το έχω κάνει, θα το επιχειρήσω κάποια στιγμή !!!