- Καθαρίζουμε και βράζουμε δυο τρεις βολβούς παντζαριών, περίπου 120 γρ. Όταν κρυώσουν τους πολτοποιούμε σε δυνατό  μπλέντερ ή τους περνάμε από το μύλο λαχανικών στην πιο ψιλή σήτα. Θέλουμε να πάρουμε ένα μείγμα αρκετά λιωμένο. 
- Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης κοσκινίζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.Προσθέτουμε το αλάτι, τα αυγά το γάλα και το λιωμένο παντζάρι. Ζυμώνουμε με το γάντζο στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη (περίπου 5λεπτά) Αν δεν έχουμε μίξερ θα ζυμώσουμε με τα χέρια μας αλλά ο χρόνος θα είναι πιο μεγάλος. 
- Βγάζουμε τη ζύμη σε επιφάνεια εργασίας και ζυμώνοντας δημιουργούμε μια μπάλα.Τη χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη και αφήνουμε σε λεκάνη σκεπασμένη να ξεκουραστεί 15-20 λεπτά. 
- Με τη βοήθεια νισιστέ ανοίγουμε σε φύλλο 
- Όχι πολύ λεπτό, μεταφέρουμε πάνω σε καθαρό τραπεζομάντηλο. Αφήνουμε να στεγνώσουν.Ανάλογα τις καιρικές συνθήκες αυτή η διαδικασία θα πάρει από μια έως περισσότερες ώρες. Δεν πρέπει να ξεραθούν πολύ αλλά ούτε να κολλάνε μεταξύ τους. 
- Μόλις τα φύλλα είναι έτοιμα αρχίζουμε το κόψιμο. Διπλώνουμε τα φύλλα και κόβουμε σε μικρές λωρίδες και μετά σε μικρά κομματάκια ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. 
- Μπορούν να κοπούν και σε μορφή ταλιατέλας.  
- Απλώνουμε τα ζυμαρικά μας  σε καθαρό τραπεζομάντηλο και τα αφήνουμε για 2 έως 4 ημέρες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) ανακατεύοντας προσεκτικά να στεγνώσουν. 
- Τα μαζεύουμε σε καθαρό υφασμάτινο σακουλάκι ή σε γυάλινο βάζο.