Ζητάμε από το χασάπη μας να μας δώσει κόκκαλα μοσχαριού κομμένα σε κομμάτια. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα σε νερό με ξύδι.
Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα κόκκαλα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις. Βγάζουμε από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό νερό να τα σκεπάζει καλά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όσα λαχανικά επιλέξουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγα ολόκληρα πιπέρια. Βράζουμε, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το βράσιμο για μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε από λεπτή σήτα.
Μοιράζουμε σε ποτήρια μιας χρήσεως ή σε σακουλάκια τροφίμων κλείνουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Βγάζουμε από την κατάψυξη όταν θα θέλουμε να τον προσθέσουμε σε κάποιο φαγητό και αφήνουμε να ξεπαγώσει καλά.Στην κατάψυξη διατηρούνται μέχρι έξι μήνες.