Καθαρίζουμε τα μπουμπούκια από τα κοτσανάκια τους και τα πλένουμε σε μπόλικο κρύο νερό.
Τα τοποθετούμε σε γυάλινο δοχείο με νερό να τα σκεπάζει. Τοποθετούμε στο ψυγείο και αλλάζουμε κάθε μέρα το νερό για 5-6 ημέρες.
Στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι και τοποθετούμε σε καθαρά βάζα. Προσθέτουμε θαλασσινό χοντρό αλάτι σε αναλογία 85 κάπαρη 15 αλάτι. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και κλείνουμε καλά το βάζο. Ανακινούμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Θα παρατηρήσουμε ότι περνώντας οι μέρες θα λιώνει το αλάτι και θα υπάρχει υγρό στο βάζο. Διατηρείται για ένα χρόνο στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε ξεπλένουμε καλά την ποσότητα που θέλουμε.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε σε αυτή τη διαδικασία και λίγα από τα τρυφερά φύλλα της κάπαρης.