Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα βουτώντας τα για 5 λεπτά σε ζεστό νερό και αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά, μπορεί να γίνει από την προηγουμένη. Τα τρίβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ ή ένα ταψί αφού το στρώσουμε με χαρτί ψησίματος. Σε κάδο μίξερ ή μπολ ανάδευσης ανάλογα το μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά την πολέντα, τα αμύγδαλα, το μπέικιν το αλάτι το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα θυμαριού.
Σε καθαρό κάδο ή σε καθαρό μπολ ανάδευσης χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Μεταφέρουμε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα του κέικ με τη βοήθεια μιας μαρίζ ενσωματώνοντας την στο μείγμα, με απαλές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 λεπτά. Στα 20 λεπτά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει έντονο χρώμα. Ελέγχουμε να βγαίνει στεγνή μια λάμα πριν ξεφουρνίσουμε. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει για 15 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι με το λεμόνι.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, τρυπάμε με ένα σουβλάκι σε μερικά σημεία και σιροπιάζουμε. Διακοσμούμε με λίγα φύλλα θυμαριού.
Κόβουμε και σερβίρουμε, αν θέλουμε συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτού ή με κρέμα σαντιγί.