Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Στίβουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι και παίρνουμε το χυμό τους. Θέλουμε 120 ml συνολικά χυμό.Προσθέτουμε στο χυμό το άρωμα βανίλιας.
Στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με τι μίξερ έχουμε) βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά κι χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο συνεχίζοντας ρο χτύπημα για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το χυμό των φρούτων.
Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου χτυπώντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό μόνο. Αν δεν έχει ομοιογενοποιηθεί το μείγμα αναδεύουμε με μια σπάτουλα ελαφρά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα ή στο ταψάκι και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας ελέγχοντας να βγαίνει μια λάμα στεγνή.
Μεταφέρουμε τη φόρμα σε σχάρα για 15 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.
Ξεφορμάρουμε μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν επιθυμούμε.
Σημειώσεις
Επιλέξτε ένα ελαιόλαδο με ήπια γεύση για καλύτερο αποτέλεσμα.