Στρώνουμε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ ανάδευσης ή κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σταδιακά χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί.Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα ή 180 και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 - 50 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει στεγνή μια λάμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πέντε λεπτά να σταθεί.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμο λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το κέικ σε πιατέλα και το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα σουβλάκι ή ένα λεπτό μαχαίρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα ζάχαρης λεμονιού όσο ακόμη είναι ζεστό και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε.