Ξύνουμε λίγο την επιφάνεια των μανταρινιών και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Βράζουμε για 25 λεπτά, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια ελέγχουμε για κουκούτσια και ίνες αφαιρώντας τα και πολτοποιούμε σε επεξεργαστή τροφίμων να γίνουν ένας πουρές. Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα αμύγδαλα σε επεξεργαστή τροφίμων τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.Χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια σε δυο διαφορετικά μεγάλα μπολ. Ετοιμάζουμε τα μπαχαρικά, σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε από 1/2 κουτ. του γλυκού από κανέλα, τζίτζερ, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο. Ετοιμάζουμε τη φόρμα στρώνοντας με χαρτί ψησίματος ελαφρά λαδωμένο.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε ακόμη λίγο. Στο μπολ που έχουμε τους κρόκους προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανταρίνια, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και τα μπαχαρικά και ενσωματώνουμε.
Μεταφέρουμε σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια ματίζ από κάτω προς τα επάνω με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 50 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει μια λεπίδα στεγνή.
Βγάζουμε από το φούρνο πάνω σε σχάρα ανοίγουμε τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα μανταρίνια της επιφάνειας. Καθαρίζουμε τα μανταρίνια αφαιρώντας όλες τι φλούδες και τις άσπρες ίνες.Τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1.5 εκατοστών. Αφαιρούμε με ένα μυτερό μαχαίρι τυχόν κουκούτσια και ίνες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό, τοποθετούμε στην εστία και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το λικέρ και βράζουμε 1 λεπτόΠροσθέτουμε τα κομμένα μανταρίνια και βράζουμε για ένα λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε για λίγη ώρα. Μεταφέρουμε το κέικ σε πιατέλα όσο ακόμη είναι λίγο ζεστό και απλώνουμε από πάνω το μέλι.
Προσθέτουμε τα σιροπιασμένα μανταρίνια και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.