Επιστροφή

Κέικ με μαρμελάδα νεράντζι

Εξοπλισμός

  • Φόρμα με διάμετρο 24 εκατοστά

Συστατικά
  

  • 250 γρ βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 300 γρ αλεύρι μαλακό
  • 12 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ μαρμελάδα νεράντζι και λίγη για την επικάλυψη
  • 120 ml κεφίρ ή γάλα
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Διαδικασία
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
    Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και μπέικιν πάουντερ.
    Σε άλλο μπολ σπάμε τα αυγά.
    Ζυγίζουμε όλα τα απαραίτητα υλικά.
    Βουτυρώνουμε τη φόρμα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης ανάλογα με το μίξερ μας, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
    Προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη μαρμελάδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το κεφίρ τελειώνοντας με αλεύρι.
  • Ξύνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού πάνω από τον κάδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι για 45-50 λεπτά ελέγχοντας μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αλείφουμε με μαρμελάδα.

Σημειώσεις

Το αλεύρι πάντα το κοσκινίζουμε και για να είμαστε σίγουροι ότι δεν περιέχει μαμούνια αλλά και για να αποκτήσει αέρα. 
Αν η μαρμελάδα μας είναι πολύ πηχτή τη ζεσταίνουμε λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε. 
Τα νεράντζια  της φωτογραφίας είναι από τα δέντρα του δρόμου, άγουρα ακόμη και μόνο για της ανάγκες της φωτογράφισης.