Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυγίζουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το μπέικιν , τη σόδα και την κανέλα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα κράνμπερι με τις σταφίδες και μια κουταλιά αλεύρι, τα ανακατεύουμε καλά.
Σε κάδο του μίξερ ή μπολ ανάδευσης, ανάλογα με το μίξερ μας, βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη δυο λεπτά προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε πολύ χαμηλή και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με τη σάλτσα μήλου.
Μόλις το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα να πάνε σε όλο το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 50 έως 60 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει στεγνή μια λάμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ένα υπέροχο συνοδευτικό με το απογευματινό μας τσάι και όχι μόνο.