Είπα να τακτοποιήσω τα ατακτοποίητα, βάζα εδώ βάζα εκεί βάζα και πιο πέρα.
Καταγραφές σε χαρτί σε υπολογιστή αλλά ποτέ ενημερωμένα, μη μου πείτε ότι δεν σας συμβαίνει.
Και εκεί λοιπόν στις καταγραφές να ένα βάζο με σάλτσα μήλου στο μικρό ψυγείο μαρμελάδων και γλυκών.
Είχε γίνει κάποια στιγμή που στο σπίτι έφτασαν πολλά μήλα για άλλο σκοπό και αν με ρωτήσετε με πια συνταγή δεν νομίζω ότι θυμάμαι ακριβώς. Το πιθανότερο είναι να έγινε με τη συνταγή της φίλης μου της Εύης από το The Healthy Cook και τη συνταγή του θα τη βρείτε εδώ.
Αφού βρήκα το βάζο θα έπρεπε κάτι να φτιάξω με αυτή τη σάλτσα και η απόφαση μετά από δημοκρατικές διαδικασίες πάρθηκε και ήταν ένα κέικ.
Είναι πολύ εύκολο να γίνει, περισσότερη ώρα μου πήρε να ετοιμάσω και να ζυγίσω τα υλικά από την υπόλοιπη διαδικασία.
Συνοδεύουμε τώρα το απογευματινό μας τσάι και το σπίτι μοσχοβόλησε!!
Κέικ με σάλτσα μήλου και ξηρούς καρπούς
Συστατικά
- 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 300 γρ αλεύρι μαλακό
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 350 γρ σάλτσα μήλου
- 140 γρ κράνμπερι και σταφίδες
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το μπέικιν , τη σόδα και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα κράνμπερι με τις σταφίδες και μια κουταλιά αλεύρι, τα ανακατεύουμε καλά.
- Σε κάδο του μίξερ ή μπολ ανάδευσης, ανάλογα με το μίξερ μας, βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη δυο λεπτά προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε πολύ χαμηλή και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με τη σάλτσα μήλου. Μόλις το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα να πάνε σε όλο το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 50 έως 60 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει στεγνή μια λάμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Ένα υπέροχο συνοδευτικό με το απογευματινό μας τσάι και όχι μόνο.
Μοσχομυριστό κέικ, πρόταση πάντα καλοδεχούμενη και ξεχωριστή με την πινελιά της σάλτσας μήλου!
Τη βλέπω στο σουπερ μαρκετ τη σάλτσα μήλου. Να μια ωραία ιδέα για να την βάλω σε κεικ. 😉