Επιστροφή

Καλαμαράκια πικάντικα στο γκριλ

Συστατικά
  

  • 300 γρ καλαμαράκια σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας τρήμα ψωμιού

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε τις ροδέλες καλαμαράκια τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το τρήμα ψωμιού κι ανακατεύουμε
  • Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στο γκριλ (όχι πολύ δυνατό) για περίπου 20 λεπτά
  • Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Σημειώσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε  κατεψυγμένα ή φρέσκα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες.
Καλό είναι να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα γιατί εξαφανίζονται με την εμφάνιση τους.
Προτιμήστε μπαγιάτικο ψωμί για το τρήμα χοντροτριμμένο σε μούλτι ή έτοιμο αν βρείτε σε ΣΜ