Μια πολύ εύκολη συνταγή ιδέα της κόρης μου, δοκιμάστηκε σήμερα και άρεσε πολύ!!
Ένα μεζεδάκι πολύ γρήγορο για ουζάκι ή μπίρα ή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Καλαμαράκια πικάντικα στο γκριλ
Συστατικά
- 300 γρ καλαμαράκια σε ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας τρήμα ψωμιού
Οδηγίες
- Πλένουμε τις ροδέλες καλαμαράκια τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το τρήμα ψωμιού κι ανακατεύουμε
- Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στο γκριλ (όχι πολύ δυνατό) για περίπου 20 λεπτά
- Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
Σημειώσεις
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα ή φρέσκα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες.
Καλό είναι να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα γιατί εξαφανίζονται με την εμφάνιση τους.
Προτιμήστε μπαγιάτικο ψωμί για το τρήμα χοντροτριμμένο σε μούλτι ή έτοιμο αν βρείτε σε ΣΜ
Ωραία ιδέα που θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη τώρα που ξεκίνησε η Σαρακοστή!
αφού είναι πικάντικα θα μου αρέσουν σίγουρα! 😉