Επιστροφή

Κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας και τυριά

25 κεφτεδάκια

Συστατικά
  

Για τα κεφτεδάκια

  • 700 γρ φιλέτο γαλοπούλας
  • 200 γρ μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 100 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ras el hanout ή κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 350 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν (προαιρετικό)
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

Για το μείγμα για κεφτεδάκια

  • Κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε κομμάτια και το περνάμε από τη μηχανή του κιμά στο δίσκο με τις μεγάλες οπές. Εναλλακτικά για τους έχοντας την άνεση κόψτε το φιλέτο χρησιμοποιώντας δυο μαχαίρια σε πολύ μικρά κομματάκια. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο ζητώντας από το χασάπη σας να σας το κόψει μια φορά.
  • Αν χρησιμοποιήσετε δική σας μηχανή περάστε στη μηχανή και τα: κρεμμύδι σκόρδα και ψωμί. Διαφορετικά τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού όλα. (Δεν βρέχουμε το ψωμί)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα: κρεμμύδι, σκόρδο, ψωμί, αυγό, μυζήθρα, και τυριά. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Για τη σάλτσα

  • Σε μια απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.

Για τα κεφτεδάκια

  • Πλάθουμε κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους.
  • Τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σπαγγέτι και γαρνίροντας με φύλλα ρόκας και τριμμένο τυρί αν θέλουμε. Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά γαλοπούλας με κοτόπουλου.
Επίσης αντί της μυζήθρας μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο.
Ως συνοδευτικό επίσης μπορούμε να βάλουμε ένα πουρέ πατάτες ή σελινόριζας.