Μια παροιμία λέει ότι: Αν έχεις πολύ πιπέρι βάζεις και στα λάχανα!!
Έτσι κι εγώ μιας και βρέθηκα με πολύ μυζήθρα τη βάζω παντού.
Μετά το cheesecake και κάποιες σαλάτες σήμερα έγιναν κεφτεδάκια που ναι μέσα έχουν μυζήθρα Κρητική.
Η ιδέα είναι από ξένο περιοδικό προσαρμοσμένη από εμένα με υλικά Ελληνικά και στα γούστα τα δικά μου.
Δοκιμάστηκαν από αυστηρούς κριτές πειραματόζωα και άρεσαν πολύ!!!! ζητούν επανάληψη.
Κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας και τυριά
25 κεφτεδάκια
Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
- 700 γρ φιλέτο γαλοπούλας
- 200 γρ μυζήθρα ή ανθότυρο
- 100 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ras el hanout ή κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 350 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν (προαιρετικό)
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Για το μείγμα για κεφτεδάκια
- Κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε κομμάτια και το περνάμε από τη μηχανή του κιμά στο δίσκο με τις μεγάλες οπές. Εναλλακτικά για τους έχοντας την άνεση κόψτε το φιλέτο χρησιμοποιώντας δυο μαχαίρια σε πολύ μικρά κομματάκια. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο ζητώντας από το χασάπη σας να σας το κόψει μια φορά.
- Αν χρησιμοποιήσετε δική σας μηχανή περάστε στη μηχανή και τα: κρεμμύδι σκόρδα και ψωμί. Διαφορετικά τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού όλα. (Δεν βρέχουμε το ψωμί)
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα: κρεμμύδι, σκόρδο, ψωμί, αυγό, μυζήθρα, και τυριά. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Για τη σάλτσα
- Σε μια απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.
Για τα κεφτεδάκια
- Πλάθουμε κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους.
- Τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σπαγγέτι και γαρνίροντας με φύλλα ρόκας και τριμμένο τυρί αν θέλουμε. Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα.
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά γαλοπούλας με κοτόπουλου.
Επίσης αντί της μυζήθρας μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο.
Ως συνοδευτικό επίσης μπορούμε να βάλουμε ένα πουρέ πατάτες ή σελινόριζας.
Μμμμμμμμμ!! Υπέροχα φαίνονται!!
Πω πω νοστιμιά που θα έχουν αυτά τα κεφτεδάκια!!! Φαντάζομαι και τα αρώματά τους και δεν μπορώ να κρατηθώ!
Αμα κολλήσεις με ένα υλικό το βάζεις μετά παντού .. ωραίο είναι όμως αυτό.
Τέλεια κεφτεδάκια. Δεν έχω κάνει ποτε με κιμά γαλοπουλας.
Μ αρεσει το εστραγκον που βαζεις στη σάλτσα.
Καλημέρα 🙂
Φιλιά
Πολύ ωραία! Με τόσα αρωματικά σίγουρα είναι νοστιμότατα!
Αφού οι αυστηροί κριτές τα ενέκριναν, ποιοι είμαστε εμείς να τα αμφισβητήσουμε??
Καλό μεσημέρι Ξανθή μου!
αχ τι καλα θα ηταν να ημουν κ γω μια απο τους κριτες-πειραματοζωα αχααχαχ!!!!
φαινονται πεντανοστιμα!!!
φιλια!!!!
θέλω κεφτεδάκια!!!!!!!
Χριστός ανέστη!
Μπράβο, Ξανθή, εξαιρετικά νόστιμη πρόταση!
Θα δοκιμαστεί προσεχώς, ίσως χωρίς τη σάλτσα.
Καλό σου βράδυ!
Όποτε βλέπω κεφτεδάκια στο τηγάνι θυμάμαι το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου χαχα! Φαίνονται αφράτοι και πολύ νόστιμοι!!