Επιστροφή

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με γαρίδες

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 30 κολοκυθοανθοί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ γαρίδες μικρές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά προαιρετικό
  • 1 κοτ. σούπας κουκουνάρι προαιρετικό

Διαδικασία
 

  • Φροντίζουμε να έχουμε φρέσκους κολοκυθοανθούς όσο το δυνατόν μεγάλους και καθαρούς. Αφαιρούμε τα μικρά κοτσανάκια στη βάση του ανθού.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ προσθέτοντας όλα τα υλικά και το μισό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γεμίζουμε τον ανθό προσεκτικά να μη μας χαλάσει.
  • Κλείνουμε γυρίζοντας τα εξέχοντα φύλλα και αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε τους γεμισμένους ανθούς σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό ίσα να τα σκεπάζει. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα μαζί με μια σαλάτα ή να σταθεί ως συνοδευτικό σε κάποιο μπουφέ.
Οι συνδυασμοί πολλοί για τους κολοκυθοανθούς, ψάξτε τους τώρα στις αγορές. Αν δεν τους βρείτε μεμονωμένους διαλέξτε κολοκυθάκια  με τους ανθούς τους και συνδυάστε δυο φαγητά συγχρόνως.