Τα πιο όμορφα βρώσιμα λουλούδια αυτής της εποχής οι κολοκυθοανθοί!!
Παλιά τους έβρισκα μόνο το καλοκαίρι στο χωριό, τώρα όμως μπορώ να τους βρίσκω και στη λαϊκή αγορά έτσι πριν λίγες μέρες γύρισα με πακέτα ανθών από το πιο όμορφο Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη χάρισα στους φίλους μου και άρχισα τις σκέψεις πως να φτιάξω τους δικούς μου.
Τους έχω φτιάξει παλιότερα γεμιστούς με μυριστικά, ρύζι και κουκουνάρι αλλά και γεμιστούς με μπακαλιάρο, μια άλλη φορά τους πρόσθεσα σε τάρτα.
Τους έχω γεμίσει με τυριά και μετά τους τηγάνισα σε ένα απαλό κουρκούτι, επίσης κάποια φορά θυμάμαι τους τηγάνισα χωρίς γέμιση βουτηγμένους σε κουρκούτι μπύρας.
Βέβαια γράφοντας κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήρθαν κι άλλες προτάσεις από φίλους, όπως:
1. γεμιστά με ρύζι, σταφίδες, ντοματούλα καρέ, δυόσμο
2. γεμιστά με κινόα
3. γεμιστά με φέτα, ανθότυρο, άνηθο όλο μαζί σε κουρκούτι μπίρας τηγανητό.
4. γεμιστά με μανιτάρια λίγο ρύζι και πολλά μυρωδικά.
Πολλές οι ιδέες, αυτή τη φορά εγώ τους γέμισα με γαρίδες, με αποτέλεσμα πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο, τολμήστε το.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με γαρίδες
Συστατικά
- 30 κολοκυθοανθοί
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
- 300 γρ γαρίδες μικρές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
- 3 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά προαιρετικό
- 1 κοτ. σούπας κουκουνάρι προαιρετικό
Οδηγίες
- Φροντίζουμε να έχουμε φρέσκους κολοκυθοανθούς όσο το δυνατόν μεγάλους και καθαρούς. Αφαιρούμε τα μικρά κοτσανάκια στη βάση του ανθού.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ προσθέτοντας όλα τα υλικά και το μισό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γεμίζουμε τον ανθό προσεκτικά να μη μας χαλάσει.
- Κλείνουμε γυρίζοντας τα εξέχοντα φύλλα και αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
- Μεταφέρουμε τους γεμισμένους ανθούς σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό ίσα να τα σκεπάζει. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Πολύ ωραια γέμιση, ιδιαίτερη αλλά και νόστιμη.
Οι κολοκυθοανθοί λατρεμένοι !!
Ντελικάτοι και γευστικοί, με όποια γέμιση κι’ αν τους συνδυάσεις.
Η συγκεκριμένη δε, είναι πολύ καλή, Ξανθή.