Σε απλωτή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να έχει βράσει καλά και να έχει μείνει με τη σάλτσα του.
Προσθέτουμε τα κούμαρα και βράζουμε ακόμη για 5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε, Κουνάμε μόνο κυκλικά την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές.