Επιστροφή

Κοτόπουλο με κούμαρα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 6 κοπανάκια κοτόπουλου ή δυο ολόκληρα μπούτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 κούμαρα

Οδηγίες
 

  • Σε απλωτή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να έχει βράσει καλά και να έχει μείνει με τη σάλτσα του.
  • Προσθέτουμε τα κούμαρα και βράζουμε ακόμη για 5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε, Κουνάμε μόνο κυκλικά την κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές.

Σημειώσεις

Για το μπασμάτι μπορείτε να δείτε εδώ ή εδώ .
Αντί του λεμονιού μπορούμε να σβήσουμε με ένα λευκό κρασί.
Τα κούμαρα έχουν μικρά σποράκια αν αυτό δεν σας αρέσει  η πρόταση μου είναι να τα περάσετε μαζί με τη σάλτσα του κοτόπουλου από λεπτή σήτα ή από σουρωτήρι σινουά και να την προσθέσετε μετά στο πιάτο.