Για τα κούμαρα έχουμε μιλήσει παλιότερα όταν έφτιαξα γλυκό και μαρμελάδα.
Φέτος τα θυμήθηκα εξ αιτίας μιας “συνάντησης” σε βιβλίο κάποιο βράδυ αναζητήσεων.
Την Κυριακή το πρωί αποφασίσαμε μια βόλτα στο βουνό για περπάτημα και εκεί συναντήσαμε και πάλι το δάσος με τις κουμαριές αλλά και άλλους περιπατητές με κοινά ενδιαφέροντα.
Η κ. Ροξάνη μάζευε κι εκείνη κούμαρα και στην ανταλλαγή γευστικών απόψεων μου είπε: δοκίμασε τα με κοτόπουλο. Πολύ λίγα είπαμε για το πως, αλλά εμένα μου μπήκε η ιδέα και έτσι αυτοσχεδίασα και δεν μετάνιωσα.
Γεύσεις πρωτόγνωρες αλλά πολύ ταιριαστές!! Ο συνδυασμός δε με ένα μπασμάτι μας εξέπληξε.
Το Νοέμβριο είναι η εποχή τους, αναζητήστε τα σε κοντινούς ορεινούς προορισμούς και δοκιμάστε τα.
Προσοχή δεν μαζεύουμε τα άγουρα παρά μόνο τα πολύ κόκκινα και ώριμα όχι υπερώριμα.
Κοτόπουλο με κούμαρα
Συστατικά
- 6 κοπανάκια κοτόπουλου ή δυο ολόκληρα μπούτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι το χυμό του
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30 κούμαρα
Οδηγίες
- Σε απλωτή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να έχει βράσει καλά και να έχει μείνει με τη σάλτσα του.
- Προσθέτουμε τα κούμαρα και βράζουμε ακόμη για 5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε, Κουνάμε μόνο κυκλικά την κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές.
Έχω δει συνταγές για κοτόπουλο με διάφορα φρούτα, με κούμαρα ποτέ! Πολύ “παράξενη” ιδέα που με εντυπωσιάζει, μπράβο! Κουμαριές νομίζω πως έχω δει στην Αθήνα και μάλιστα φυτεμένες έξω από πολυκατοικίες σε προάστια εκτός κέντρου.
Έφη κι εγώ έχω φτιάξει κατά καιρούς με άλλα φρούτα, αυτό το άκουσα από την κυρία και όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα πρόταση, δυστυχώς δεν την ρώτησα περισσότερα. Κουμαριές εγώ ξέρω στον Υμηττό αλλού δεν έχω δει τουλάχιστον στην Αθήνα.