Κοτόπουλο με ντοματίνια και αμπελοφάσουλα στο τηγάνι
2
Συστατικά
3-4μπουτάκια κοτόπουλου ανάλογα με το μέγεθος
3κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4σκελίδες σκόρδου
30γρντοματίνια
70γραμπελοφάσουλα
75ml κρασί λευκό
1κουτ. σούπας κάπαρη
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το αλείφουμε με μια κουταλιά από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.Αν θέλετε προσθέστε και λίγο πιπέρι καγιέν.
Σε τηγάνι που να χωράει όλα τα υλικά βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο και αφού ανακατέψουμε σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, την κάπαρη και πολύ λίγο νερό και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα, να έχει μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του. Σε αυτή τη φάση αν το σκεύος μας μπαίνει στο φούρνο μπορούμε να το βάλουμε στο φούρνο για τη συνέχεια. Μπορούμε βέβαια να τα μεταφέρουμε όλα προσεκτικά σε ταψί και να συνεχίσουμε στο φούρνο.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα, σπιτικό ψωμί και κρασί από το ίδιο που σβήσαμε το φαγητό.Η δική μου σαλάτα ήταν ένα ατζούρι, αν τα δείτε στις αγορές μην το προσπεράστε, αξίζει η δοκιμή του.
Σημειώσεις
Αν δεν σας αρέσουν αυτά τα μπουτάκια επιλέξτε όποιο κομμάτι σας αρέσει από το κοτόπουλο. Αν επιλέξετε στήθος προσέξτε να μην στεγνώσει στο μαγείρεμα. Το ψωμί είναι απαραίτητο για να απολαύσουμε τη σάλτσα του φαγητού.