share

Κοτόπουλο με ντοματίνια και αμπελοφάσουλα στο τηγάνι

από
Κοτόπουλο με ντοματίνια και αμπελοφάσουλα

Λόγω της ζέστης προσπαθώ τα περισσότερα γεύματα μου να τα προσαρμόζω με μαγειρικές στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι.

Αγόρασα τρία μπουτάκια κοτόπουλου και μαζί με ντοματάκια και αμπελοφάσουλα που υπήρχαν από άλλες παρασκευές έγινε το Κυριακάτικο γεύμα μου για ένα άτομο. Επειδή όλο αυτό δεν ήταν για ένα πιάτο περίσσεψε και για το βράδυ, μιας και έχω αρχίσει να τρώω κανονικό γεύμα και το βράδυ.

Πιστέψτε με δεν έχει να ζηλέψει πολλά από το να ψηθεί στο φούρνο, αν βέβαια έχετε σκεύος που μπορεί να μπει στην εστία και μετά στο φούρνο μπορείτε να το ολοκληρώσετε στο φούρνο.

Κοτόπουλο με ντοματίνια και αμπελοφάσουλα στο τηγάνι

2

Συστατικά
  

  • 3-4 μπουτάκια κοτόπουλου ανάλογα με το μέγεθος
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 30 γρ ντοματίνια
  • 70 γρ αμπελοφάσουλα
  • 75 ml κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη

Διαδικασία
 

  • Καθαρίζουμε το κοτόπουλο το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το αλείφουμε με μια κουταλιά από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
    Αν θέλετε προσθέστε και λίγο πιπέρι καγιέν.
  • Σε τηγάνι που να χωράει όλα τα υλικά βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο και αφού ανακατέψουμε σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τα φασολάκια, την κάπαρη και πολύ λίγο νερό και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα, να έχει μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.
    Σε αυτή τη φάση αν το σκεύος μας μπαίνει στο φούρνο μπορούμε να το βάλουμε στο φούρνο για τη συνέχεια. Μπορούμε βέβαια να τα μεταφέρουμε όλα προσεκτικά σε ταψί και να συνεχίσουμε στο φούρνο.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα, σπιτικό ψωμί και κρασί από το ίδιο που σβήσαμε το φαγητό.
    Η δική μου σαλάτα ήταν ένα ατζούρι, αν τα δείτε στις αγορές μην το προσπεράστε, αξίζει η δοκιμή του.

Σημειώσεις

Αν δεν σας αρέσουν αυτά τα μπουτάκια επιλέξτε όποιο κομμάτι σας αρέσει από το κοτόπουλο. Αν επιλέξετε στήθος προσέξτε να μην στεγνώσει στο μαγείρεμα. 
Το ψωμί είναι απαραίτητο για να απολαύσουμε τη σάλτσα του φαγητού. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode