Επιστροφή

Κουνουπίδι με μακαρονάκι, λουκάνικο και τυριά όπως το mac and cheese

3 άτομα

Εξοπλισμός

  • Γάστρα ή σκεύος που να μπορεί να μπει στο μάτι της κουζίνας και στη συνέχεια στο φούρνο.

Συστατικά
  

  • 600 γρ κουνουπίδι
  • 200 γρ λουκάνικα
  • 550 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 225 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 120 γρ τυρί τσένταρ
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 50 γρ τυρί κρέμα
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι

Διαδικασία
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
    Κόβουμε σε μικρά μπουκέτα το κουνουπίδι.
    Τρίβουμε το τσένταρ και αναμειγνύουμε τα 3/4 με το κορν φλάουρ
    Ετοιμάζουμε το ζωμό διαλύοντας μέσα τη μουστάρδα.
    Έχουμε έτοιμα και τα υπόλοιπα υλικά σε μπολάκια.
  • Βγάζουμε το εξωτερικό από τα λουκάνικα και σκορπάμε στην γάστρα το εσωτερικό. Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό με τη μουστάρδα, τα μπουκέτα του κουνουπιδιού και τα μακαρονάκια. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15-20 λεπτά.
    Ελέγχουμε αν έχουν βράσει τα μακαρονάκια και βγάζουμε από το φούρνο.
  • Προσθέτουμε το τσένταρ με το κορνφλάουρ, το γάλα το τυρί κέρμα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
    Μοιράζουμε το υπόλοιπο 1/3 από το τσένταρ στην επιφάνεια και βάζουμε χωρίς το καπάκι πάλι στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να έχει λιώσει το τυρί.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Αντί του τσένταρ μπορούμε να βάλουμε κάποια κεφαλογραβιέρα.