Κουνουπίδι με μακαρονάκι, λουκάνικο και τυριά όπως το mac and cheese
3άτομα
Εξοπλισμός
Γάστρα ή σκεύος που να μπορεί να μπει στο μάτι της κουζίνας και στη συνέχεια στο φούρνο.
Συστατικά
600γρκουνουπίδι
200γρλουκάνικα
550ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
225γρ κοφτό μακαρονάκι
120γρτυρί τσένταρ
1κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
50γρτυρί κρέμα
120ml γάλα
πιπέρι
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.Κόβουμε σε μικρά μπουκέτα το κουνουπίδι.Τρίβουμε το τσένταρ και αναμειγνύουμε τα 3/4 με το κορν φλάουρΕτοιμάζουμε το ζωμό διαλύοντας μέσα τη μουστάρδα.Έχουμε έτοιμα και τα υπόλοιπα υλικά σε μπολάκια.
Βγάζουμε το εξωτερικό από τα λουκάνικα και σκορπάμε στην γάστρα το εσωτερικό. Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό με τη μουστάρδα, τα μπουκέτα του κουνουπιδιού και τα μακαρονάκια. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15-20 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχουν βράσει τα μακαρονάκια και βγάζουμε από το φούρνο.
Προσθέτουμε το τσένταρ με το κορνφλάουρ, το γάλα το τυρί κέρμα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.Μοιράζουμε το υπόλοιπο 1/3 από το τσένταρ στην επιφάνεια και βάζουμε χωρίς το καπάκι πάλι στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να έχει λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.
Σημειώσεις
Αντί του τσένταρ μπορούμε να βάλουμε κάποια κεφαλογραβιέρα.