share

Κουνουπίδι με μακαρονάκι, λουκάνικο και τυριά όπως το mac and cheese

από
Κουνουπίδι με μακαρονάκι λουκάνικο και τυριά όπως το mac and cheese

Όσο είμαι στην κόρη ακολουθώ τις μαγειρικές της συνήθειες και το πρόγραμμα της.

Έχει προγραμματίσει να της έρχονται περιοδικά κάποια λαχανικά και φρούτα από εταιρεία που φροντίζει να μειώσει την απόρριψή τους ή να εκμεταλλευτεί την υπερπαραγωγή. Μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα.

Σε αυτά που παραλάβαμε αυτή την εβδομάδα μεταξύ των άλλων είχε και ένα κουνουπίδι.

Θα φτιάξω μου λέει το κουνουπίδι με μακαρονάκι και τυριά όπως το mac and cheese, κάτι που έχω φτιάξει και παλιότερα προσαρμοσμένο από καρτέλα συνταγών με προτάσεις εύκολες και λίγα υλικά.

Το mac and cheese στην αυθεντική του Αμερικάνικη εκδοχή αποτελείται από κοντά ζυμαρικά (σαν το δικό μας κοφτό μακαρονάκι) τα οποία ανακατεύονται με μια μπεσαμέλ με τυριά, γάλα ή κρέμα γάλακτος και φυσικά πολύ τυρί και ψήνεται στο φούρνο ή και στην κατσαρόλα για τους βιαστικούς. Πολλές φορές το συναντάμε με προσθήκη μπέικον.

Σκέφτηκα να καταγράψω την συνταγή για μια άλλη εκδοχή.

Κουνουπίδι με μακαρονάκι έχω φτιάξει δυο φορές με λίγο διαφορετικό τρόπο ούτε που το θυμόμουν, ψάχνοντας εκ των υστέρων βρήκα τις συνταγές του και μπορείτε να τις δείτε εδώ και εδώ.

Επιλέξτε όποια συνταγή σας ταιριάζει και σίγουρα θα καταφέρετε να φάνε κουνουπίδι όσοι δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα.

Κουνουπίδι με μακαρονάκι, λουκάνικο και τυριά όπως το mac and cheese

3 άτομα

Εξοπλισμός

  • Γάστρα ή σκεύος που να μπορεί να μπει στο μάτι της κουζίνας και στη συνέχεια στο φούρνο.

Συστατικά
  

  • 600 γρ κουνουπίδι
  • 200 γρ λουκάνικα
  • 550 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 225 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 120 γρ τυρί τσένταρ
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 50 γρ τυρί κρέμα
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι

Διαδικασία
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
    Κόβουμε σε μικρά μπουκέτα το κουνουπίδι.
    Τρίβουμε το τσένταρ και αναμειγνύουμε τα 3/4 με το κορν φλάουρ
    Ετοιμάζουμε το ζωμό διαλύοντας μέσα τη μουστάρδα.
    Έχουμε έτοιμα και τα υπόλοιπα υλικά σε μπολάκια.
  • Βγάζουμε το εξωτερικό από τα λουκάνικα και σκορπάμε στην γάστρα το εσωτερικό. Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό με τη μουστάρδα, τα μπουκέτα του κουνουπιδιού και τα μακαρονάκια. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15-20 λεπτά.
    Ελέγχουμε αν έχουν βράσει τα μακαρονάκια και βγάζουμε από το φούρνο.
  • Προσθέτουμε το τσένταρ με το κορνφλάουρ, το γάλα το τυρί κέρμα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
    Μοιράζουμε το υπόλοιπο 1/3 από το τσένταρ στην επιφάνεια και βάζουμε χωρίς το καπάκι πάλι στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να έχει λιώσει το τυρί.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Αντί του τσένταρ μπορούμε να βάλουμε κάποια κεφαλογραβιέρα. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode