Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες και ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας
Τοποθετούμε τη τηγάνι της κρέπας στην εστία και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο. Χαμηλώνουμε την εστία σε μέτρια ένταση και με μια κουτάλα μεταφέρουμε από τον χυλό τόση ποσότητα ίσα που να απλώσει ένα λεπτό στρώμα στο τηγάνι.
Μόλις ψηθεί από την μια πλευρά (θα αρχίσει να παρουσιάζει μικρές φουσκάλες από πάνω) γυρίζουμε με τη βοήθεια μιας πλατιάς κουτάλας και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Στο μισό της κρέπας ή στο κέντρο προσθέτουμε ότι μας αρέσει από τα υλικά της γέμισης και διπλώνουμε.
Ψήνουμε ακόμη για ένα λεπτό και σερβίρουμε. Εδώ με τυρί και ζαμπόν και από πάνω σπιτική κέτσαπ
Εδώ είναι με σπανάκι και αυγό. Προστέθηκε πρώτα το σπανάκι και μετά ένα αυγό που είχε τηγανιστεί σε άλλο σκεύος. Διπλώθηκε προς τα μέσα και ψήθηκε ακόμη για ένα λεπτό.