Ένα πολύ εύκολο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό ή ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, ανάλογα με τη γέμιση.
Είχα την τύχη να μου το σερβίρουν ως πρωινό μαζί με έναν υπέροχο καφέ μιας και για μερικές μέρες είχα την περιποίηση barista αλλά και εξαιρετικής μαγείρισσας.
Οι πληροφορίες λένε ότι μπορεί να το συναντήσουμε και με την ονομασία galette.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο χυλός να είναι αραιός γιαυτό πρέπει να τηρηθούν οι αναλογίες υλικών και η ποσότητα στο τηγάνι να μην είναι μεγάλή.
Κρέπες γεμιστές
5 κρέπες
Εξοπλισμός
- Τηγάνι για κρέπες ή ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 24 εκατοστά
Συστατικά
Για την κρέπα
- 5 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1-2 αυγά
- 125 ml γάλα
- 1 τσιμπιά αλάτι
- βούτυρο για το τηγάνι
Για γέμιση
- Ζαμπόν, τυρί, σπανάκι, αυγό,
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες και ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας
- Τοποθετούμε τη τηγάνι της κρέπας στην εστία και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο. Χαμηλώνουμε την εστία σε μέτρια ένταση και με μια κουτάλα μεταφέρουμε από τον χυλό τόση ποσότητα ίσα που να απλώσει ένα λεπτό στρώμα στο τηγάνι.
- Μόλις ψηθεί από την μια πλευρά (θα αρχίσει να παρουσιάζει μικρές φουσκάλες από πάνω) γυρίζουμε με τη βοήθεια μιας πλατιάς κουτάλας και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
- Στο μισό της κρέπας ή στο κέντρο προσθέτουμε ότι μας αρέσει από τα υλικά της γέμισης και διπλώνουμε.
- Ψήνουμε ακόμη για ένα λεπτό και σερβίρουμε. Εδώ με τυρί και ζαμπόν και από πάνω σπιτική κέτσαπ
- Εδώ είναι με σπανάκι και αυγό. Προστέθηκε πρώτα το σπανάκι και μετά ένα αυγό που είχε τηγανιστεί σε άλλο σκεύος. Διπλώθηκε προς τα μέσα και ψήθηκε ακόμη για ένα λεπτό.
Σημειώσεις
Η γέμιση μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τι προτιμήσεις μας, επίσης μπορεί να είναι γλυκιά.
Παλιότερα είχα φτιάξει κι εγώ μια ανάλογη γλυκιά εκδοχή μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Πολύ ωραία! Καλή χρονιά