Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ντοματίνια. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί μαζί με τα σκόρδα, αλατίζουμε και ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. 2 λεπτά πριν το πέρας του χρόνου προσθέτουμε τα ρεβίθια. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε σαλατιέρα
Προσθέτουμε τα ψημένα σκορδάτα ντοματίνια τα μισά φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέριΣυνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής
Σημειώσεις
Επειδή κάποια ντοματίνια έχουν σκληρή φλούδα μπορούμε είτε πριν τα ψήσουμε (χαράζουμε και ζεματίζουμε για 2 λεπτά ) είτε όταν ψηθούν να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. Ρεβίθια υπάρχουν σε κάποια μεγάλα ΣΜ έτοιμα σε κονσέρβα για ευκολία.Εγώ βράζω μια μεγάλη ποσότητα και τα μοιράζω σε μπολάκια που διατηρώ στην κατάψυξη.