Όσο κρατάει η ζέστη επιλέγω ότι πιο απλό μπορεί να γίνει.
Φούρνος δεν ανάβει παρά μόνο όταν πρέπει να ψηθεί ψωμί. Εκμεταλλευόμενη αυτό το άναμμα ψήνω ταυτόχρονα αν χρειάζεται κάτι άλλο. Έτσι προχτές μαζί με το ψωμί ψήθηκαν κάποια ντοματίνια που προστέθηκαν σε αυτό το πιάτο.
Θα μπορούσαμε να το πούμε και σαλάτα καλοκαιρινή αλλά αποτελεί ένα κυρίως πιάτο.
Αν δεν θέλετε να ανάψετε φούρνο μπορείτε να ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα ντοματίνια σε χαμηλή ένταση.
Κριθαράκι με σκορδάτα ντοματίνια και ρεβίθια
Συστατικά
- 150 γρ κριθαράκι
- 200 γρ βρασμένα ρεβίθια
- 200 γρ ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- φύλλα βασιλικού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ντοματίνια. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί μαζί με τα σκόρδα, αλατίζουμε και ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. 2 λεπτά πριν το πέρας του χρόνου προσθέτουμε τα ρεβίθια. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε σαλατιέρα
- Προσθέτουμε τα ψημένα σκορδάτα ντοματίνια τα μισά φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέριΣυνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής
Σημειώσεις
Επειδή κάποια ντοματίνια έχουν σκληρή φλούδα μπορούμε είτε πριν τα ψήσουμε (χαράζουμε και ζεματίζουμε για 2 λεπτά ) είτε όταν ψηθούν να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.
Ρεβίθια υπάρχουν σε κάποια μεγάλα ΣΜ έτοιμα σε κονσέρβα για ευκολία.
Εγώ βράζω μια μεγάλη ποσότητα και τα μοιράζω σε μπολάκια που διατηρώ στην κατάψυξη.