Πλένουμε τα λαχανικά, κόβουμε μικρά μπουκέτα το μπρόκολο. Αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια από το kale και παίρνουμε μόνο τα φύλλα. Παίρνουμε μόνο τα φύλλα από το σπανάκι.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το μπρόκολο και το kale και βράζουμε 3 λεπτά, το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι.
Προσθέτουμε στο ίδιο νερό το σπανάκι για 1 λεπτό και αφαιρούμε πάλι σε σουρωτήρι. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ ανάδευσης νοστιμίζοντας με πιπέρι.
Φτιάχνουμε μια κρέμα: Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με κουτάλα μέχρι να πάρουμε μια κρέμα όχι πολύ πηχτή.
Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και προσθέτουμε τα 50 γρ του τυριού κι λίγο αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί μας.
Σε ένα πυρέξ (20χ15) βάζουμε το 1/4 της κρέμας και την απλώνουμε παντού. Σκεπάζουμε με φύλλα από λαζάνια.
Προσθέτουμε τα μισά λαχανικά.
Συνεχίζουμε με άλλο 1/4 της κρέμας και μετά από πάνω μια στρώση λαζάνια.
Μετά τα υπόλοιπα λαχανικά και 1/4 από την κρέμα .
Το τελείωμα θα είναι λαζάνια και από πάνω η υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο πρώτο ράφι από κάτω για 40 λεπτά.
Καλό είναι στα πρώτα 30 λεπτά να σκεπάσουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ανοιχτό να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Σερβίρουμε με ντοματίνια κάπαρη και αγκινάρες τουρσί ή και φύλλα ρόκας αν έχουμε.