share

Λαζάνια με μπρόκολο σπανάκι και kale

από
Λαζάνια με μπρόκολο σπανάκι και kale

Η πολύ σκέψη δεν κάνει πάντα καλό λένε, εξαρτάται από το τι σκέπτεσαι λέω εγώ. Ότι και αν σκέπτεσαι πάντως κάποια στιγμή χαλαρώνεις από τα δύσκολα και αρχίζεις να σκέπτεσαι τα καθημερινά.

Ψάχνοντας ένα βαζάκι με κέτσαπ στο ψυγείο έγινε μια μεγάλη εκκαθάριση και εκεί άρχισαν οι σκέψεις για το τι κάνουμε αυτά τα λίγα που μαζέψαμε στο ψυγείο στο συρτάρι στο ντουλάπι πριν γίνουν άχρηστα και πεταχτούν. Με τις σκέψεις αυτές έγινε αυτό το φαγητό και δημιουργήθηκε ιδέα να γραφτεί ένα άρθρο για τη σπατάλη τροφίμων και χρόνου, αλλά αυτό θέλει πολύ δουλειά και κέφια, ας ελπίσουμε ότι θα βρω τα κέφια…..

Λαζάνια με μπρόκολο σπανάκι και kale

2 μερίδες

Συστατικά
  

  • 150 γρ μπουκετάκια μπρόκολου Ζυγισμένα καθαρισμένα
  • 100 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι Ζυγισμένα καθαρισμένα
  • 100 γρ kale χωρίς τα κοτσάνια Ζυγισμένα καθαρισμένα
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι μαλακό
  • 500 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ τριμμένο κασέρι
  • 5 φύλλα λαζάνια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα λαχανικά, κόβουμε μικρά μπουκέτα το μπρόκολο. Αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια από το kale και παίρνουμε μόνο τα φύλλα. Παίρνουμε μόνο τα φύλλα από το σπανάκι.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το μπρόκολο και το kale και βράζουμε 3 λεπτά, το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι. Προσθέτουμε στο ίδιο νερό το σπανάκι για 1 λεπτό και αφαιρούμε πάλι σε σουρωτήρι. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ ανάδευσης νοστιμίζοντας με πιπέρι.
  • Φτιάχνουμε μια κρέμα: Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με κουτάλα μέχρι να πάρουμε μια κρέμα όχι πολύ πηχτή.
  • Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και προσθέτουμε τα 50 γρ του τυριού κι λίγο αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί μας.
  • Σε ένα πυρέξ (20χ15) βάζουμε το 1/4 της κρέμας και την απλώνουμε παντού. Σκεπάζουμε με φύλλα από λαζάνια.
  • Προσθέτουμε τα μισά λαχανικά.
  • Συνεχίζουμε με άλλο 1/4 της κρέμας και μετά από πάνω μια στρώση λαζάνια.
  • Μετά τα υπόλοιπα λαχανικά και 1/4 από την κρέμα .
  • Το τελείωμα θα είναι λαζάνια και από πάνω η υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο πρώτο ράφι από κάτω για 40 λεπτά. Καλό είναι στα πρώτα 30 λεπτά να σκεπάσουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ανοιχτό να πάρει χρώμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
  • Σερβίρουμε με ντοματίνια κάπαρη και αγκινάρες τουρσί ή και φύλλα ρόκας αν έχουμε.

Σημειώσεις

Αν δεν έχουμε kale  βάζουμε μόνο σπανάκι.
Όπως είπα και στην αρχή η παρασκευή μου στήθηκε με ότι υπήρχε στο ψυγείο και έπρεπε να χρησιμοποιηθεί άμεσα.
Μην αφήνετε τίποτα να πάει χαμένο.
Εδώ θα δείτε επίσης μια άλλη παρασκευή με λαζάνια της τελευταίας στιγμής.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia maria
    • 4 Φεβρουαρίου 2018
    Απάντηση

    Νόστιμο και εύκολο φαγητό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode