Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το προζύμι με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα του γάντζου.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το μισό γάλα συνεχίζοντας το ζύμωμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι το γάλα και το μείγμα μπαχαρικών συνεχίζοντας το ζύμωμα δυναμώνοντας λίγο την ταχύτητα
Μόλις η ζύμη έχει ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το βούτυρο ζυμώνοντας για 2 λεπτά ακόμη να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.
Θα έχουμε μια ζύμη πολύ μαλακιά η οποία θα κολλάει στα χέρια μας και δεν θα αποκολλάτε από το γάντζο.
Με μια πλαστική σπάτουλα μαζεύουμε τη ζύμη και σκεπάζουμε με σελοφάν
Αν δεν έχετε μίξερ κατάλληλο για ζύμωμα η διαδικασία θα γίνει σε μεγάλη λεκάνη. Στην αρχή θα κολλάει πολύ η ζύμη στα χέρια.
Προσθέτοντας το βούτυρο το ζύμωμα γίνεται πιο εύκολο.
Αφήνουμε σε ζεστό σημείο ή στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 2-3 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο
Πλάθουμε κουλούρες ή κάποια πλεξούδα (δύσκολο) τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και αφήνουμε και πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο. Περίπου 2 ώρες
Αν θέλουμε βάζουμε ένα αυγό σε κάθε κουλούρα.
Όταν είναι έτοιμα για το φούρνο αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλα φιλέ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αντιστάσεις στο κάτω ράφι του φούρνου για 40-50 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν