Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα από τα λεμόνια και το νερό και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε ακόμη ένα λεπτό.
Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα.
Μεταφέρουμε σε μια κανάτα και προσθέτουμε μέσα τα φύλλα αρμπαρόριζας, αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει με μια πετσέτα.
Αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα για τουλάχιστον 24 ώρες.
Στραγγίζουμε σε καθαρό μπουκάλι αποστειρωμένο με τη βοήθεια μουσελίνας ή με ψιλό σουρωτήρι.
Αποθηκεύουμε σε σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο.