Φροντίζοντας τις γλάστρες μου ώστε να τις προστατέψω από την παγωνιά κάποια φύλλα αρμπαρόριζας μου έκλεισαν το μάτι.
Λεμόνια υπήρχαν ήδη στο σπίτι και σκέφτηκα γιατί όχι μια λεμονάδα αρωματισμένη με αυτά τα φύλλα.
Παλιότερα είχα φτιάξει μια άλλη με αρωματικά ροδοπέταλα, και μου άρεσε πολύ.
Τώρα που υπάρχουν πολλά φρέσκα και αρωματικά λεμόνια δοκιμάστε τη.
Λεμονάδα αρωματισμένη με αρμπαρόριζα
Συστατικά
- 300 γρ ζάχαρη
- 300 ml νερό
- 300 ml χυμό λεμονιού
- 8-10 φύλλα αρμπαρόριζας
- ξύσμα από 2 λεμόνια
Οδηγίες
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα από τα λεμόνια και το νερό και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε ακόμη ένα λεπτό.
- Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα.
- Μεταφέρουμε σε μια κανάτα και προσθέτουμε μέσα τα φύλλα αρμπαρόριζας, αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει με μια πετσέτα.
- Αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα για τουλάχιστον 24 ώρες.
- Στραγγίζουμε σε καθαρό μπουκάλι αποστειρωμένο με τη βοήθεια μουσελίνας ή με ψιλό σουρωτήρι.
- Αποθηκεύουμε σε σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο.
Σημειώσεις
Ένα μέρος της λεμονάδας και τρία μέρη νερού θα μας δώσουν ένα ωραίο αναψυκτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανθρακούχο νερό αν μας αρέσει.
Μπορούμε να την προσθέσουμε σε κοκτέιλ ή να φτιάξουμε γλάσο για κάποιο κέικ.
Διατηρείται για 2-3 μήνες αν μπει στο ψυγείο.