Επιστροφή

Λεμονάδα με τζίτζερ και λεβάντα

Συστατικά
  

  • 5 εκατ. τζίτζερ
  • 400 γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 550 ml νερό
  • 550 ml χυμό λεμονιού
  • φλούδα ενός λεμονιού Για επιπλέον άρωμα
  • 15 άνθη λεβάντας

Οδηγίες
 

  • Μαζεύουμε τα άνθη λεβάντας πρωινή ώρα τα ξεπλένουμε ελαφρά και αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε καθαρή πετσέτα.
  • Καθαρίζουμε το τζίτζερ και το χτυπάμε με ένα γουδοχέρι ή ένα μεγάλο πλάστη να πλατύνει.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη το τζίτζερ και το ξύσμα λεμονιού.
  • Τοποθετούμε στην εστία και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη. ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
  • Μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την φλούδα λεμονιού και βράζουμε για ένα λεπτό.
  • Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε για μια ώρα να κρυώσει.
  • Σουρώνουμε με πυκνό σουρωτήρι και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι. Προσθέτουμε τα άνθη λεβάντας και κλείνουμε καλά.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο και καταναλώνουμε μετά από μια δυο μέρες ώστε να έχουν δέσει τα αρώματα της λεβάντας με τις υπόλοιπες γεύσεις.
  • Αραιώνουμε ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη νερού και ανακατεύουμε καλά.

Σημειώσεις

Αν δεν θέλετε την προσθήκη του τζίτζερ μπορείτε να το παραλείψετε ή το αντίθετο να παραλείψετε τη λεβάντα. 
Στο ψυγείο διατηρείται για δυο μήνες.