Μαζεύουμε τα άνθη λεβάντας πρωινή ώρα τα ξεπλένουμε ελαφρά και αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε καθαρή πετσέτα.
Καθαρίζουμε το τζίτζερ και το χτυπάμε με ένα γουδοχέρι ή ένα μεγάλο πλάστη να πλατύνει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη το τζίτζερ και το ξύσμα λεμονιού.
Τοποθετούμε στην εστία και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη. ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την φλούδα λεμονιού και βράζουμε για ένα λεπτό.
Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε για μια ώρα να κρυώσει.
Σουρώνουμε με πυκνό σουρωτήρι και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι. Προσθέτουμε τα άνθη λεβάντας και κλείνουμε καλά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο και καταναλώνουμε μετά από μια δυο μέρες ώστε να έχουν δέσει τα αρώματα της λεβάντας με τις υπόλοιπες γεύσεις.
Αραιώνουμε ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη νερού και ανακατεύουμε καλά.