share

Λεμονάδα με τζίτζερ και λεβάντα

από
Λεμονάδα με τζίτζερ και λεβάντα

Λεμονάδες έχω φτιάξει κατά καιρούς πολλές, μπορείτε να δείτε εδώ.

Πριν λίγες μέρες η κόρη μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία λέγοντας μου: να η φετινή μου σοδειά, τι μπορώ να φτιάξω μήπως λικέρ;; Και βέβαια είπα μπορείς, όπως και λεμονάδα.

Και να που έφτασε και σε εμένα μέρος αυτής της λεβάντας.

Συμπωματικά δυο μέρες πριν είχα προμηθευτεί λεμόνια από γνωστό μου παραγωγό, οπότε επέλεξα να φτιάξω λεμονάδα, μιας και στο σπίτι υπάρχουν πολλά άλλα λικέρ για κατανάλωση.

Απαραίτητη προϋπόθεση τα λεμόνια να είναι ακέρωτα γιατί χρησιμοποιούμε μέρος της φλούδας τους.

Ήταν μια πολύ καλή επιλογή, τώρα με τον καύσωνα την πίνουμε αραιωμένη με νερό παγωμένο ή με κάποιο ανθρακούχο για όσους τους αρέσει.

Μπορεί να προστεθεί στα ποτά μας με επιπλέον άνθη λεβάντας.

Λεμονάδα με τζίτζερ και λεβάντα

Συστατικά
  

  • 5 εκατ. τζίτζερ
  • 400 γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 550 ml νερό
  • 550 ml χυμό λεμονιού
  • φλούδα ενός λεμονιού Για επιπλέον άρωμα
  • 15 άνθη λεβάντας

Οδηγίες
 

  • Μαζεύουμε τα άνθη λεβάντας πρωινή ώρα τα ξεπλένουμε ελαφρά και αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε καθαρή πετσέτα.
  • Καθαρίζουμε το τζίτζερ και το χτυπάμε με ένα γουδοχέρι ή ένα μεγάλο πλάστη να πλατύνει.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη το τζίτζερ και το ξύσμα λεμονιού.
  • Τοποθετούμε στην εστία και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη. ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
  • Μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την φλούδα λεμονιού και βράζουμε για ένα λεπτό.
  • Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε για μια ώρα να κρυώσει.
  • Σουρώνουμε με πυκνό σουρωτήρι και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι. Προσθέτουμε τα άνθη λεβάντας και κλείνουμε καλά.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο και καταναλώνουμε μετά από μια δυο μέρες ώστε να έχουν δέσει τα αρώματα της λεβάντας με τις υπόλοιπες γεύσεις.
  • Αραιώνουμε ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη νερού και ανακατεύουμε καλά.

Σημειώσεις

Αν δεν θέλετε την προσθήκη του τζίτζερ μπορείτε να το παραλείψετε ή το αντίθετο να παραλείψετε τη λεβάντα. 
Στο ψυγείο διατηρείται για δυο μήνες. 
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode