Μαζεύουμε τους καρπούς από τα μύρτα τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
Σε βάζο που κλείνει καλά βάζουμε τη βότκα και προσθέτουμε τους καρπούς.
Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και τοποθετούμε σε σκοτεινό ντουλάπι για 40 ημέρες. Ανακινούμε το βάζο μια δυο φορές την εβδομάδα.
Μετά τις 40 ημέρες στραγγίζουμε το υγρό σε καθαρό βάζο χρησιμοποιώντας μια μουσελίνα. Στύβουμε καλά τους καρπούς ώστε να περάσουν από τη μουσελίνα όλοι οι χυμοί τους.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε το σιρόπι στο υγρό βότκας - μύρτων κλείνουμε καλά το βάζο και αφήνουμε ακόμη μια εβδομάδα πριν το εμφιαλώσουμε για κατανάλωση.
Κάποιο το κρατούν στο ψυγείο, μετά την εμφιάλωση, καθώς ενισχύονται οι πεπτικές του ιδιότητες.