Επιστροφή

Λικέρ σοκολάτας

Συστατικά
  

  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 75 γρ κακάο άγλυκο
  • 150 ml βότκα

Διαδικασία
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο.
  • Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα κουζίνας (φουέ) για πέντε λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Προσθέτουμε τη βότκα και ανακατελυουεμ καλά.
    Μοιράζουμε σε μπουκάλι και τοποθετούμε στο ψυγείο όπου και θα το διατηρήσουμε.
  • Σερβίρεται παγωμένο.

Σημειώσεις

Το μυστικό είναι να κοσκινίσουμε τη ζάχαρη και το κακάο σταδιακά ανακατεύοντας μέσα στο γάλα προς αποφυγήν σβώλων και το συνεχόμενο ανακάτεμα ώστε να  διαλυθεί καλά η ζάχαρη και το κακάο.
Εγώ όταν το μετάγγισα στο μπουκάλι χρησιμοποίησα μια διπλή γάζα ώστε να συγκρατήσει τυχόν ιζήματα. 
Η συνταγή που έφτασε σε εμένα ήταν με διπλάσιες ποσότητες.
Εγώ έβαλα αυτά που σας γράφω το μόνο που αύξησα ήταν η βότκα  λόγω της μικρότερης περιεκτικότητας αλκοόλ. 
Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να βάλετε το γάλα που έβαλα εγώ, μπορείτε να επιλέξετε ένα του εμπορίου.